Search This Blog

Thursday, 18 August 2016

Goldbar Edisi Bulan Kemerdekaan Tahun 2016

Tak nak cakap banyak
Cuma nak share goldbar 1g Powergold baru design bulan kemerdekaan in the houzeeee uollss
Setiap minggu akan keluar design yang berbeza..
Pilih yang mana berkenan..


Ni design2 nye...



Nama pun sempena bulan kemerdekaan..so limited edition je ye

Najihatul Mursyidah Abd Samad
Your Gold Saving Advisor
0173413644

Untung Ke Rugi Simpan/ Bisnes Emas-- Jawapan Untuk Beginner

Mengapa saya berniaga emas?
Ramai bertanya soalan ni kepada saya..

"Adakah untung besar berniaga emas ni? Modalnya besar dan tak semua orang mampu menceburinya, apatah lagi menjualnya kerana tak semua mampu membelinya.."

Okey kat sini saya nak beri sedikit penjelasan.. Bagi yang dah buat sedikit kajian tentang perniagaan emas...pasti dah dapat sedikit gambaran dan familiar dengan term spread, buyback dan sebagainya. Carilah syarikat yang kukuh, yang sure jual emas dan dapat emas, harga pakej yang munasabah, harga beli yang rendah (Powergold beri harga kilang), serta buyback yang tinggi (spread rendah). Mana2 perniagaan memang perlukan modal ...modal bukan saja sebagai komitmen tetapi juga sebagai admin fees. 
Macam di Powergold, setelah dibuat sedikit kajian inilah syarikat yang menawarkan harga pakej yang mampu saya join...dan yang paling penting tak menjanjikan bulan bintang cakerawala dsbg... Berbalik pada statement di atas, bukan semua syarikat yang menjual emas memerlukan modal yang besar. Powergold menawarkan pakej serendah RM380... Tak perlu berpuluh2 ribu untuk jadi dealer dan ada bonus pulak bagi setiap gram yang dijual/ beli.. dan kita dah layak nak meniaga/simpan emas..ikut suka hati kita.

Okey ini antara asbab-asbab lain perniagaan emas patut menjadi pilihan semua:

1. Emas adalah aset / harta saya. Jika tidak terjual sekalipun, ia tetap "simpanan tetap" saya. Tidak terpengaruh dengan inflasi. Oleh itu nilai kekayaan saya sentiasa dilindungi.

2. Berniaga adalah sunnah. Memiliki emas sendiri juga adalah sunnah. Bukan sahaja untung pada nilai tapi pada amalan, insyaAllah.

3. Emas mempunyai nilai yang tersendiri. Ianya sentiasa diakui sampai bila-bila. Pernahkah kita dengar orang menafikan emas sebagai sesuatu yang berharga? Ia sentiasa nampak mahal di mata manusia walau pada paras harga mana sekalipun.

4. Berniaga emas tidak perlu bimbang akan perubahan trend seperti berniaga produk lain yang sentiasa perlu ikut kehendak semasa. Emas tetap emas dan ia sentiasa bernilai dan boleh dileburkan semula.

5. Sebagai usaha sampingan bagi menambah pendapatan sekaligus aset kerana targetnya adalah gram bukannya RM. Saya cuma tukarkan simpanan yang tidak akan digunakan kepada emas. Bukankah ianya lebih baik dari wang itu terperap dengan hanya mendapat dividen tunai yang sentiasa susut nilainya akibat inflasi?

6. Apa yang saya lakukan hanya menabung emas sama seperti menyimpan sebahagian dari pendapatan kita. Cuma setiap bulan saya akan membeli emas tak kira berapa harganya. Ianya "saving" saya. Sekiranya perlukan dana, hanya ke ar-rahnu untuk dapatkan pinjaman bercagar tanpa kehilangan aset saya.
Sekiranya seseorang tahu kelebihan menyimpan emas sahaja sudah cukup untuk membuatkan anda mendapat "aura emas" itu sendiri. Tidak perlu menjual pun sudah untung dari suatu sudut sebenarnya..
Banyak lagi kelebihan walaupun hanya menyimpan emas sahaja.

1 gram 1 bulan 1 keluarga
�JualGoldbarDinarEmas916�
‪#‎Najihahzukhairi‬
0173413644

Thursday, 4 August 2016

Menteri Kewangan Yang Bijaksana

Siapa Menteri Kewangan dalam sesebuah rumah tangga atap genting dan lain-lain?
Siapa setuju isteri/ ibu memang seorang Menteri kewangan yang bijaksana?
Hihihi naik lift tekan butang sendiri

Alhamdulillah, rezeki duit raya anak-anak tahun ni boleh tahan lebat jugak..
Sampai dua kali saya kena bank in. Batch kedua sama banyak macam batch pertama pulak tu.
Tapi taklah beribu riban...sebab style saya, berapa RM yang dapat, agih pulak sama banyak dengan anak anak anak supaya semua dapat jumlah yang sama..
Adilkan? Bijak kan?

Oh ya...ada satu lagi tindakan bijak saya buat tahun ni
Anjakan paradigma orang kata..
Selain daripada bank in RM, saya daftarkan haji jugak untuk si baby
Dan tambah 0.5g gold coin powergold setiap seorang....
Barulah beku sikit simpanan diorang ni
Walaupun tabungan diorang memang beku, belum pernah jolok2 lagi
Tapi bagus jugak kalau spare simpanan emas
Sebab semua tahu nilainya makin hari makin bertambah
Kalau 10 tahun agaknya berapa dah ye RM segram emas
Sekarang pun dekat RM198/g jugak...

Buat yang belum tahu Powergold sediakan emas seberat 0.5g, gambar di bawah ialah buktinya ya
Memangla kempen 1g 1bulan 1keluarga
Tapi ikut juga saiz poket, tak ada paksaan dalam menyimpan emas...


So...jom ibu-ibu diluar sana
Sahut seruan untuk menjadi Menteri Kewangan yang bijaksana
Kita bukanlah nak kaya raya, cuma tak mahu keturunan kita jadi keturunan yang meminta-minta...

Salam sayang,

Najihatul Mursyidah Abd Samad
Your Gold Saving Advisor
Kelana Jaya
017 3413644



Wednesday, 3 August 2016

Cara Ukur Cincin

Bagi yang tak biasa membeli cincin, atau konon nak buat surprise kat isteri tapi tak tahu macam mana nak kira size cincin
Di sini ada sikit panduan

1) Gunakan kerta/ tali benang potong la agak2 lebih sikit dari lilitan jari
2) Cantumkan lilitan kertas/ benang tadi ke jari
3) Tanda tempat lilitan kertas/ benang tu bertindih/ bercantum
4) Bandingkan lilitan kertas/ benang tadi dengan pembaris dalam bacaan milimeter
5) Lepastu, bandingkan pulak dengan jadual kat sebelah...

Semoga bermanfaat
Image kredit to blog ikahwin.my





Friday, 29 July 2016

6 SOALAN POPULAR POWERGOLD.


1. APAKAH YANG DIMAKSUDKAN DENGAN SIMPANAN EMAS??
Simpanan emas bermaksud anda menukarkan wang fiat anda atau peruntukkan hasil pendapatan dengan membeli emas untuk tujuan simpanan. Emas yang sesuai dijadikan simpanan seperti dinar..syiling...bar dan jongkong.
simpanan emas untuk jangka masa yang panjang..namun boleh disesuaikan ikut keperluan anda.

2. SIAPA YANG HARUS MENYIMPAN EMAS
DAN DENGAN SIAPA HENDAK DIBELI??

semua orang yang menyimpan wang kertas harus menyimpan emas. Wang kertas berperanan untuk penukaran belian barang/perkhidmatan secara tunai (on the spot)
WANG KERTAS BUKAN PENYIMPAN NILAI YANG BAIKIA AKAN SUSUT NILAI DAN TERUS DIMAMAH INFLASI. Yang mana pilihan anda? Simpan wang kertas di bank dgn sedikit kenaikan (belum ditolak inflasi) atau simpan emas untuk jangka masa panjang.

3. DI MANAKAH SAYA HENDAK BELI EMAS?
emas fizikal boleh dibeli dengan syarikat yang menjual emas dgn harga murah dr kedai emas. Terdapat berbelas ribu dealer mobile di seluruh Malaysia. Contohnya syarikat powergold.biz. Harga yang ditawarkan berpatutan.

4. BILAKAH MASA YANG SESUAI UNTUK MEMBELI EMAS?
Bila anda ade wang dan kesedaran. TERUSKAN NIAT MEMBELI DAN JANGAN BERLENGAH LAGI...
Beli emas semasa harga emas turun sedikit
Beli secara konsisten setiap bulan. Mcm kempen powergold.KEMPEN 1g 1bln 1fmly.๐ŸŒŸ
Ikutlah kemampuan kewangan anda. Jangan menyimpan secara terpaksa. Lubang hutang komitmen bulanan terbuka kerana beli emas.

5. SEBAB APE SAYA PERLU SIMPAN EMAS?
nilai wang semakin jatuh
harga emas semain naik untuk jangka masa panjang
emas adalah aset yang mudah cair
emas tidak boleh dicipta/dimanipulasi
pelindung kekayaan
portfolio simpanan dan pendapatan

6. BAGAIMANA SAYA HARUS BERMULA?
Mulakan dgn mendidik diri sendiri jadi PENYIMPAN
contohnya 1g 1bln.

JADI PENYIMPAN MERANGKAP DEALER/PENIAGA...
beli semaksima yang anda mampu. Separuh simpan. Separuh lagi dijadikan stok untuk jualan. Beli pd harga murah dan jual dikala harga emas naik. Untung runcit anda simpan. Jika tak dpt jual anda masih untung kerana anda simpan emas dan harga emas semakin naik.
Hari ini semakin ramai yang celik emas. Anda dah baca Anda dah faham. Mulakan langkah pertama anda. Anda buat anda dapat. Selamat maju jaya.๐Ÿ˜Š
Nak lg detail...meh pm laju2.




Najihatul Mursyidah Abd Samad
Your Gold Saving Advisor
Kelana Jaya 
017 3413644

Cincin Budak (Budget)

Assalamualaikum...

Raya dah habis, tapi masih banyak raya lain yang mak boleh laramkan si kecik comel kita tuh..
Cincin budak....size boleh dilaraskan tau
Design biasa je nih tapi okey la dari takde kan..
Simple je takdelah kang batu tersangkut kat baju kurung ke, tersalah letak ke sebab kita laraskan ngam-ngam kemas je ke jari montok anak

Berminat boleh whatsapp akak di 017 3413644

 

Cincin Couple Bling Bling Bling

Bismillahirrahmanirrahim
Dekat seminggu tak bersiaran menguruskan si baby yang demam
Selalunya baby dihantar ke nurseri walaupun uminya tengah cuti semester
Kasi chance umi blogging dan cari rejeki
Bukan apa, karang dah masuk semester baru nanti satu hal pulak baby meragam sebab lama sangat berkepit dengan umi
Plus, cuti ke tidak yuran tetap jalan dikkk

Okeyh bebel pulak
Saya excited sangat nak berkongsi gambar di bawah ni
Soooooo gorgeous (eh betul ke eja)

Cincin couple uolssss RM 400 bersih, no GST free postage gitu
Kalau berkenan hubungi 017 3413644
U can trust on me :)


Doa Murah Rezeki

Doa Murah Rezeki